Shoes are a girl’s best friend!

Bijna jarig!

Ik ben bijna jarig! En wat vraag je dan voor je verjaardag? Geen flauw benul, eerlijk gezegd. Als kind zijnde heb je altijd wel ideeën wat je zou willen krijgen. En als je die niet hebt ga je gewoon met het grote speelgoedwinkelboek en een markeerstift even zitten en kruis je alles aan wat je hartje begeert. Wat een mooie tijd was dat he? Meestal vond ik in dit boek meer dingen dan mensen die op mijn verjaardag kwamen. Niet dat dat heel erg was, wat ik echt niet kreeg bewaarde ik gewoon voor Sinterklaas. Daarnaast nam mijn oma me vaak mee uit winkelen om het een en ander uit te kiezen en wist ik op die manier altijd nog wel wat extra cadeautjes los te  peuteren.

Het nieuwe grote boek

Helaas zijn die tijden nu voorbij. Oma is overleden, en ik word niet meer blij van een pratende pop. Maar tegenwoordig hebben we eigenlijk een nieuwe versie van het grote speelgoedwinkelboek. Het internet! Er zijn talloze sites waarop je inspiratie op kan doen voor cadeautjes, en je kan zelfs online wenslijstjes maken waar mensen kunnen markeren of zij dit voor je hebben gekocht of niet zodat je het niet dubbel krijgt. Ik ben ook even gaan struinen en kwam middels een advertentie (thank you, big data!) terecht op een schoenensite. En hier zag ik me toch een paar mooie sneakers! Ze zijn van Mason Garments, een merk wat opgericht is door een Nederlander in 2012 nadat hij zijn familie ook mooie mode zag ontwerpen. Verder rondkijkend op de pagina van dit merk zag ik meer mooie schoenen die me echt enorm bevielen.  Het zijn met name sneakers met een wat dikkere zool wat, voor de kleinere meisjes onder ons  (lees: ikzelf) een ideale oplossing is voor het lengteprobleem.

Een verjaardag vol schoenen!

Eerst wou ik de vele schoenen op het lijstje zetten, maar ik weet nu alweer hoe dat gaat. De maat is verkeerd, Tante en Oom kochten dezelfde als Mama en Papa want ‘ik begrijp toch ook niet hoe het internet werkt!’ en Achterneef komt met een totaal ander soort schoen aan, want ‘schoenen zijn schoenen, niet zo zeuren.’ Nee, ik heb besloten het deze keer anders aan te pakken. Ik vraag aan iedereen gewoon waardebonnen. Zo kan ik mijn eigen ideale schoenencollectie samenstellen en alle bovoenstaande problemen voorkomen. Daarnaast kan ik dan ook een deel van de waardebonnen bewaren voor als ik over een tijdje mezelf nieuwe schoenen cadeau wil geven. Net als vroeger met sinterklaas: wie wat bewaart, die heeft wat. Eigenlijk is er misschien toch helemaal niet zo veel veranderd in al die jaren.