Oxboard en mogelijk gebruik

Oxboard is het een merk hoverboard van Nederlandse origine. Wil je een Oxboard kopen dan kun je dat rechtstreeks bij de webshop van dit bedrijf doen of in één van de winkels waar de Oxboards verkocht worden. In deze winkels kun je de Oxboard ook proberen.  Het is een merk dat zich laat voorstaan op de goede kwaliteit die ze leveren. Ook presenteren ze zich als “the original” omdat ze de eerste waren die een hoverboard op de markt bracht. Hoewel ze bescheiden zijn in de manier waarop ze er over schrijven willen ze niets liever dan dat de Oxboard de status van bijzondere bromfiets krijgt en het Oxboard op de openbare weg gebruikt mag worden. De eerste stap hiervoor is gezet. De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid, heeft een veiligheidsonderzoek uitgevoerd en is tot een positief oordeel gekomen. Vanwege het minimalistische ontwerp is het de vraag of de toestemming er ooit komt. Je kunt niet goedkeuren wat er niet is maar wel in de goedkeuringsprotocollen staat.

De look and feel van het Oxboard

Het moet gezegd, de Oxboard ziet er goed afgewerkt, stevig en hip uit. De plank bestaat uit twee delen die in het midden van de plank draaien, rechts en links wielen die schuilgaan onder een wielkap aan beide kanten en zowel voor als achter een led-verlichting zodat je zichtbaar bent. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren en met de handig maar apart bij te bestellen rugzak kun je de Oxboard heel makkelijk overal mee naar toe nemen. Oxboard is gevestigd in Eindhoven in de Brainport-regio. Dit is een Nederlands Silicon Valley waar heel veel innovatieve bedrijven dicht op elkaar gevestigd zijn en zo het ideale klimaat scheppen voor de vernieuwingen waarmee de bestaande situatie goed aan het schudden gebracht wordt.

De potentie van het Oxboard board

De Oxboard heeft de potentie om het vervoer over korte afstanden onherkenbaar te veranderen. Na de laatste prijsverlaging kost een board nog maar € 379,- wat toch al weer heel anders klinkt dan de eerdere € 600,- .  De vergelijking met de Segway wordt vaak gemaakt maar die vergelijking gaat voor wat betreft de prijs in ieder geval niet op. De Segway kost tussen de € 7.500 en € 10.000,- en maakt het daarmee toch vooral een speeltje voor de rijken. Voor € 379,- koop je nu een op dezelfde techniek en software gebaseerde oplossing die in de basis dezelfde functionaliteit biedt.  De software wordt steeds beter waardoor de Oxboard de kans dat er ongelukken gebeuren steeds kleiner wordt.

Leren rijden op een Oxboard board

Iedereen die een normaal evenwichtsgevoel heeft kan in korte tijd leren om met de Oxboard te rijden, zoals ook iedereen kan leren fietsen. De één rijd er zo op weg en een ander moet echt met vallen en opstaan een halfuur of een uur oefenen. Binnen een paar dagen wordt het berijden en besturen van de Oxboard een tweede natuur. Het remmen, gas geven en links en recht een bocht nemen zal als vanzelf gaan.  Met een kruissnelheid van rond de vijftien kilometer en een actieradius van rond de twintig kilometer heeft Oxboard alles om toegevoegd te worden aan de vervoersscenario’s.