Zomerse motorkleding

Leg jij ’s zomers veel kilometers af op de motor en heb je het dan altijd warm in je dikke motorkleding? Gelukkig bestaat er motorkleding die geschikt is voor de zomer en je zo de juiste bescherming biedt én niet te warm is. Trek deze beschermende kleding aan vanaf 15 graden Celsius en geniet van je koele zomerse rit.

Ideaal voor je motorvakantie

In Nederland zijn de zomers vaak niet extreem warm, waardoor je misschien de meerwaarde van zomerse motorkleding ziet. Als je van plan bent om motorvakanties te maken naar warme landen, draagt dit type motorkleding zeker bij aan het comfort op de motor. Deze motorkleding laat namelijk meer wind door, waardoor je kleding minder verstikkend en warm aan voelt.

De kenmerken van zomerse motorkleding

Wat heeft zomerse motorkleding dan wat normale motor kleding niet heeft? Het begint bij het aantal ventilatieopeningen in de kleding, hierdoor komt er meer frisse lucht de kleding in en daardoor krijg je het minder warm op de motor. Deze ventilatieopeningen bij textiele motorkleding voorzien van een rits, waardoor je zelf bepaalt hoeveel frisse lucht de kleding doorlaat. Bij zomerse motorkleding gemaakt van leer, zijn er speciale perforaties in de kleding gemaakt waar ook lucht doorheen wordt gelaten.

Dezelfde bescherming

Hoewel zomerse motorkleding meer ventilatieopeningen bevat dan reguliere motorkleding, beschermt dit type motorkleding net zo goed. Daarbij blijft het natuurlijk van belang dat je een goede kwaliteit motorhelm draagt die je goed past. Ook is het belangrijk om je motorkleding regelmatig te controleren op beschadigingen en pasvorm.

Hoewel het in de zomer misschien aantrekkelijk is, draag altijd beschermende kleding wanneer je op je motor rijdt. Zo ben je goed beschermd, ook op het moment dat zich een gevaarlijke situatie voordoet.