Weet wat je moet doen als elke seconde telt

Nog steeds sterven onnodig veel mensen omdat een groot deel van de Nederlandse bevolking niet weet hoe ze het slachtoffer moeten reanimeren. En zeg eens eerlijk, weet jij wat je moet doen als je ziet dat een collega onwel wordt? Want als jij de enige ben die in de buurt is komt alles aan op jou. Het is dus heel belangrijk dat je weet wat je moet doen als elke seconde telt. Je kunt dit leren tijdens een cursus bedrijfshulpverlening van BHV Almere. Bij deze cursus leer je trouwens nog veel meer. Een pand ontruimen bijvoorbeeld. Maar ook hoe je verschillende branden kunt herkennen en blussen.

 

Zeer realistische praktijkoefeningen bij BHV Almere

Net zoals bij vrijwel elke cursus krijg je een aantal degelijke theorielessen. Maar bij een bedrijfshulpverlening is het praktijkgedeelte minstens zo belangrijk. Tijdens de praktijkoefeningen ga je het geleerde in de praktijk brengen. Op trainingslocaties zullen verschillende noodsituaties op een levensechte manier worden nagebootst. En aan jou de taak om op de juiste manier in te grijpen. Je gaat ‘echte’ slachtoffers helpen en branden blussen. En dit alles doe je natuurlijk onder de deskundige begeleiding van een instructeur. Aan het einde van de cursus weet je wat je moet doen bij verschillende noodscenario’s en ben je in staat om het hoofd koel te houden onder alle omstandigheden.

 

Als bedrijfshulpverlener ben je nooit uitgeleerd

Als je de cursus bedrijfshulpverlening en het bijbehorende examen met succes afrond krijg je een diploma bedrijfshulpverlening. Dit diploma is niet permanent geldig. Eens in de zoveel tijd zal je dus een herhalingstraining moeten volgen om je diploma te mogen behouden. Het doel hiervan is om ervoor te zorgen dat jouw kennis niet wegzakt en je ook op de hoogte bent van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van veiligheid.