Een telefoonhoesje maken

Een telefoonhoesje maken die helemaal gepersonaliseerd is, is tegenwoordig steeds populairder. Je beschikt dan over een telefoonhoesje die niemand anders heeft. Het is ook helemaal niet zo moeilijk meer om dit te realiseren. Op internet zijn er ontelbare mogelijkheden om een telefoonhoesje te ontwerpen.

 

Wat is het?

Bijna iedereen gebruikt wel een telefoonhoesje om zijn smartphone te beschermen. Het is natuurlijk een beetje saai om hetzelfde hoesje te hebben, die iedereen al heeft. Om een beetje eigen identiteit aan het hoesje te geven, kun je nu je eigen gepersonaliseerde telefoonhoesje maken. Dit kan helemaal aan de hand van jouw eigen wensen en behoeften. De mogelijkheden zijn eindeloos.

 

Aanbieders

Allereerst moet je een aanbieder kiezen. Dit is nog niet zo gemakkelijk, want die zijn er vele en in alle prijsklassen. Het beste is om er willekeurig een paar te kiezen en kijken welke mogelijkheden ze bieden. Bij de ene aanbieder houdt het al op bij slechts een foto uploaden en bij de andere aanbieder kun je tekst, logo’s, kleuren en patronen toevoegen. Uiteraard hangt aan alles een prijskaartje. Zoek de aanbieder die bij jouw wensen, behoeften en budget past.

 

Prijzen

De prijzen voor een telefoonhoesje maken liggen niet zo ver uiteen bij de aanbieders van het maken van een telefoonhoesje. Je kunt er vanuit gaan dat je voor enkele tientjes een gepersonaliseerd hoesje hebt. De prijs hangt vooral af van de mogelijkheden die je kiest. Hoe ingewikkelder het ontwerp wordt, hoe meer je moet betalen.

 

Een telefoonhoesje kiezen

Als je een aanbieder gevonden hebt, moet je een hoesje kiezen. Je voert het merk en type van je telefoon in en de hoesjes komen vanzelf in beeld. Nu is het een kwestie van keuzes maken. Je kunt meestal uit vier soorten hoesjes kiezen: hardcase, softcase, flipcase en bookcase. Dit zijn de meest voorkomende soorten hoesjes. Zodra je keuze gevallen is op het juiste soort hoesje, hoef je alleen de kleur nog maar te kiezen. Ook in deze zijn de mogelijkheden meestal eindeloos. Als je ingewikkeld ontwerp kiest, kun je het beste een wit of een transparant hoesje nemen.

 

Een telefoonhoesje bedrukken

Nu hoef je alleen het hoesje nog maar te ontwerpen. De meeste aanbieders hebben hier een speciaal programma voor. Je kunt er voor kiezen om een zijde te laten bedrukken, maar je kunt ook gaan voor “fullprint”. In dat geval worden alle zijden bedrukt. Bij de meest uitgebreide mogelijkheden kun je een eigen kleur kiezen en deze nog weer voorzien van een patroon. Ook kun je je eigen foto, logo of plaatjes toevoegen. Ten slotte kun je alles ook nog weer voorzien van teksten in allerlei kleuren en lettertypes.

 

Als je hoesje klaar is

Als je helemaal tevreden bent over je ontwerp, kun je je telefoonhoesje gaan bestellen. Meestal heb je hem binnen één of twee dagen in huis. Je moet er rekening mee houden dat je hoesje niet altijd geretourneerd kan worden, als je er uiteindelijk toch niet tevreden over bent. Het is een gepersonaliseerd artikel en terugnemen is dan lastig voor de fabrikant. Dit geldt natuurlijk niet in geval van productiefouten.