De mooiste plekken voor zomervakantie 2020 in Oostenrijk

Vanaf 16 juni kan het weer! Dan zijn de grenzen open voor vakantie in Oostenrijk. Als één van de eerste maakte ze bekend dat ze weer open gingen na het corona virus. In Oostenrijk zijn diverse gebieden waar je een fijne vakantie kan vieren. Maar welke kies je deze zomervakantie? Wij lichten een paar mooie plekken voor je uit zodat de keus wellicht makkelijker word. Want er zijn vele mooie plekken voor een zomervakantie 2020 in Oostenrijk.

zomervakantie 2020 oostenrijk

Zomervakantie in Tirol of Salzburgerland

Als je van veel natuur houdt, ben je in Oostenrijk op de goede plek. In Tirol heb je spectaculaire alpenlandschappen, valleien en mooie watervallen. Er zijn sfeervolle berghotels met een mooi uitzicht over de omgeving. Je kan eindeloze wandelingen en fietstochten maken door de omgeving. Neem een kijkje in het Nationaal Park Hohe Tauern en kom heerlijk tot rust. Ben je meer van een sportieve vakantie? Ga dan naar Salzburgerland. Je kan hier volop zwemmen, grotten bezoeken en klimmen. Een uitstap naar de barokstad Salzburg mag niet ontbreken. Hier is namelijk Wolfgang Amadeus Mozart geboren. Ontdek de ware geschiedenis en maak er een sportieve zomervakantie 2020 van in Oostenrijk.

zomervakantie 2020 oostenrijk

Mooie plekken voor een zomervakantie 2020

Een mooie plek om je zomervakantie door te brengen is in Neder-Oostenrijk. Hier heb je een gevarieerd landschap, alpenweiden, wijngaarden en dichte bossen. Je kan een uitstap maken naar de hoofdstad Wenen en cultuur opsnuiven. In de omgeving staan vele burchten en kastelen die zorgen voor een fraai en uniek landschap. Daarnaast heb je het groene hart van Oostenrijk, dit is Stiermarken met groene bergweides en hoge bergtoppen. Je hebt hier altijd mooi weer, een historische stad en vele wijnbouw. Geniet van de mooie omgeving, woon een wijnproeverij bij en maak er een leuke zomervakantie van!