Big green egg is ideaal!

De big green egg is haast onmisbaar geworden in het leven van barbecueën! Fantastische smaak wat het vlees of vis krijgt is perfect. Bovendien kun jij geheel zelf de temperatuur bepalen door de deksel te gebruiken. De winter staat dan wel bij ons allemaal voor de deur te wachten. Maar wie zegt dat je dan niet meer kunt barbecueën? Natuurlijk is het gek als je het momenteel te horen krijgt dat iemand dit aan het doen is. Alhoewel het de smaak zeer zeker niet zal verpesten! Kortom, je kunt iedere dag van het jaar een barbecue aansteken!

Maak kennis met de smaak

big green egg

Het meest gestelde vraag die ik krijg is toch echt hoe dat ik het vlees zo sappig en mals kan krijgen. Wanneer vrienden bij ons komen dineren, dan zitten zij er letterlijk op te springen om de barbecue aan te zetten. Eigenlijk is het bereiden van een goed stuk vlees met de big green egg eenvoudig. Het vlees laat je eerst  van tevoren marineren en vervolgens laat je dit een paar uur goed rusten. De kruiden die je gebruikt ligt geheel aan jezelf. Persoonlijk vind ik het gebruiken van rozemarijn bij vlees een goede combinatie. Echter houdt niet iedereen van deze smaak. Peper en zout doet het overigens ook erg goed hoor!

De big green egg aansteken

Als het vlees goed genoeg is gerust, dan leg je hem aan de buitenzijde van de big green egg neer. Een langzame garing zorgt ervoor dat het vlees goed sappig blijft. Het belangrijkste is wel om het vlees eerst aan beide kanten te bakken. Dan blijven de sappen van het vlees aan de binnenzijde en dat zorgt weer voor die explosieve smaak.